amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken

de Volkskrant

de Volkskrant

Economie is een bèta-studie

Een willekeurige dag : woensdag 16 november 2016

De Voetnoot Principes tel ik natuurlijk niet mee. Een citaat, persoonlijke anekdote en een moreel slot is juist het kader waarbinnen Arnon Grunberg kleurt. Als dombo's dit kopiëren krijg je enkel herkauwen zonder kaas of melk. Pagina [2] en [3], van oudsher de twee meest informatieve van een krant, kouwe Facebook, Google en andere onnozelheden. Wederom een volkomen nuttelos stuk van Sheila Sitalsing. Voor Amerikaanse nieuwssites met broodje burgerverhalen heb ik uw blaadje niet nodig. De Morgen als het er toe doet.

Het meest opbeurende bericht als je de krant openslaat : Het weer : grijs.

Peter de Waard heeft tussen 1973 en 1976 Economy, Law and Sociology gestudeerd. Hangend boven een boekje van de bieb gezien zijn bèta, alfa en gamma-gehussel. Economen zijn bètastudenten. En De Waard is zeker verslaggever financieel nieuws geweest ?

Waarom, Max, mag Boudewijn Büch niet het leven lijden dat hij heeft geleid ? Vrijheid is doen waar je zin in hebt, zonder anderen daarmee lastig te vallen. De Beweringen & Bewijzen zijn Aanmatigend. Met reden kijk ik niet naar Pauw. Ik kijk sowieso geen tv. Alsof die arme Clinton-aanhangers vier jaar in weemoed & melancholie met de armen over elkaar moeten gaan zitten. Doe iets, maak jezelf nuttig. Trek de paden op, de lanen in.

»Het filmpje wordt al weken gedeeld op Facebook«. [V2] Tsja. De overtreffende trap van milieuvervuiling is Jean-Pierre Geelen. JP kijkt zelden verder dan z'n neus lang is. Het achtuur-journaal van de NOS ! Als referentie ! De Volkskrant onder een kaasstolp ? »In de huiskamer vroeg ik me af«. [V10]. Wel, buiten is het grijs met kans op felle buien. Arme lezer.

Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo , 2017