amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken

Soefisme hart van de Islam

Soefisme hart van de Islam

De mystieke kant van de islam belicht

Kennis over de islam is basis voor begrip en dialoog

Soefi-meester sjeik Khaled Bentounès staat aan het hoofd van een congegratie die tienduizenden leden telt in de moslimwereld. In zijn boek richt hij zich tot het algemene publiek, dat doorgaans een beperkte kennis heeft van de islam en de mystieke stroming ervan, het soefisme.

In de woorden van de sjeik: als de islam het lichaam is, is het soefisme er het hart van; we leren er opnieuw de smaak van God proeven in de stilte van het ogenblik.

»Soefisme, hart van de islam« is een boek over de diepe, innerlijke beleving van de islam. De islam die uit dit boek oprijst is een gulle en serene islam, mijlenver verwijderd van de beelden van geweld waar de islam vandaag vaak mee wordt geïdentificeerd.


Sjeik Khaled [Algerije, 1949] werd opgevoed in de islamitische traditie. Na enkele jaren verblijf in het Westen werd hij na de dood van zijn vader aangesteld als hoofd van de Alawiyya-orde. Hij geldt als man van vrede, verzoening en bezinning, maar ook van actie. Hij schreef dit boek met Bruno en Romana Solt, beiden geschoold in de spirituele leer van de Advaita Vedanta en bruggenbouwers tussen verschillende spirituele stromingen.
K. Bentounès
B. Solt
islam
gebonden
isbn 9069637405
9789069637402
Altamira-Becht
prijsindicatie € 17,50
bestel boek
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018