amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken

TheeDoek by Almedahls

Ruben i Hult

Ruben i Hult - theedoek by Almedahls

Dösjebro

Dösjebro - theedoek by Almedahls

Valmåsen

Valmåsen - theedoek by Almedahls

Almedahls - theedoek, Valmåsen, Dösjebro, Ruben i Hult, Almedahl

Almedahls is één van de meest prestigieuze textielmerken van Zweden.

In 1846 startte Hans H. Wesslau met het vervaardigen van linnen stoffen in Örgryte, net buiten Göteborg. Zijn dochter kreeg de naam Alma, zij is vernoemd naar de naam van de fabriek en de wijk Almedalen. In 1919 ging Almedahls samen met Dalsjöfors weverijen.

Almedals heeft de afgelopen jaren met vele bekende ontwerpers samengewerkt en creëerde een aantal klassiekers. Traditionele kleding en handdoeken, zowel voor 't stad als het platteland.

Het is onze ambitie om de kennis en het vakmanschap uit vervlogen tijden over te dragen aan toekomstige generaties.


Schitterende koffiehoek ingericht. Wellicht een state of the art espresso-machine van Kees van der Westen. Hangen er van die oude vodden naast om de illy kopjes van Anish Kapoor mee af te drogen ! Dat kan beter. Drie schitterende theedoeken van Almedahls, voor slechts een tientje per stuk. Kijk, dat is oog voor detail.

Eigenlijk zonde, zulke mooie doeken. Lijst ze in ! Vraag de lokale lijstenmakerij om een aluminium lijst met zwart of wit passe-partout. Geen tijd ? Vraag vrijblijvend een offerte, dan laat ik ze voor u inlijsten. Een theedoek als kunst, toegepaste kunst, dan is tien euro per stuk eigenlijk veel te goedkoop. Goed idee ?

Het formaat van de doeken is 69 x 47 centimeter.

Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018