amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
De betovering van de zinnen

De betovering van de zinnen
roman
Marie Arana
paperback
230 blz
isbn 9047200896
9789047200895
prijsindicatie € 14,95

De 44-jarige entrepreneur Carlos Bluhm, van Peruviaans-Duitse afkomst, ontmoet in 1986 in een cafe in Lima de 15-jarige indiaanse Maria Fernandez. Ondanks het leeftijdsverschil en hun sociale ongelijkheid ontbrandt er een coup de foudre terwijl de bommen van de terreurbeweging Het Lichtend Pad de hoofdstad van Peru teisteren.

Deze liefdesgeschiedenis kost Bluhm zijn gezin en zijn status, maar twintig jaar later zijn Maria en hij nog altijd een stel, tegen beter weten in. Maria wil een formeel huwelijk, Carlos blijft op het standsverschil kniezen. Er ontbrandt een hevige strijd tussen de geliefden die met psychiatrie en magie wordt uitgevochten.

De schrijfster, zelf van gemengd Peruviaans-Amerikaanse afkomst en redacteur boeken bij de Washington Post, publiceerde eerder »De papiermaker van de Amazone«. Dit liefdesverhaal is typisch Latijns-Amerikaans : gepassioneerd, erotisch, fataal. Maar ook hier en daar melodramatisch, een beetje te, ondanks de fraaie, zinnelijke stijl en de geuren en kleuren van Lima. Paperback; kleine druk.

NBD|Biblion recensie - B. van Laerhoven   -   boeken over Peru
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2017