amerigo
over kunst, cultuur & reis boeken by Erwin Nas

D. - literaire juweeltjes - d.

Philip Dröge - Barbarenzaken

Philip Dröge - Barbarenzaken

De Bie, Wim
De Loo, Tessa
De Moor, Margriet
De Winter, Leon
Dekkers
Den Hollander
Den Tex, Charles
Dijkzeul
Dorrestein, Hans
Dorrestein, Renate
Dröge, Philip
Durlacher, Jessica


Dat wat overblijft
Dawoed
De angstkunstenaar
De dageraad
De eerste steen
De familie onderweg
De grammatica van een niemand
De grote moeder
De hond die de tsaar in zijn been beet
De kat op zolder
De liefde komt altijd te laat
De liefste moeder die ik ooit ken
De man die niet wilde dansen
De meneer van kilometer 84
De perfecte partner
De priester
De pronkspiegel
De spiegel
De Vuurdoop
De zee is niet van ons
De zwever
Dooi
Droomzomers
Duistere bestemming
Duits dienstmeisje


Dimitri Verhulst
Doeschka Meijsing
Dorinde van Oort

Voor liefde klik op F Koraal en geraniums Mirakel Zo goed als nieuw Kat op zolder Gouden bergen Spijt Grote moeder Kleine vogel, groe man Zee is niet van ons Meneer Foppe in zijn blootje Brief van een hondenmepper Gestolen Zelfportret of een poging tot genie Barbarenzaken
D.

De Bie, Wim - Meneer Foppe in zijn blootje. Wim de Bie koos de in dit boekje opgenomen verhalen uit de gelijknamige bundel »Meneer Foppe in zijn blootje« die verscheen bij De Harmonie Uitgeverij, 1994. De vehalen zijn : IJsberen, In zijn blootje, Onder de plak, Intiem, Nog niet jarig, Fantaseren, Verraad.

De Loo, Tessa - De grote moeder. Het verhaal »De grote moeder« verscheen voor het eerst in de verhalenbundel »De meisjes van de suikerwerkfabriek« waarmee Tessa de Loo in 1983 debuteerde bij De Arbeiderspers.

De Loo, Tessa - Het mirakel. Het verhaal »Het mirakel« van Tessa de Loo verscheen eerder onder de titel »Het mirakel van de hond« in »Alle verhalen«, uitgegeven door de Arbeiderspers, 2003.

De Loo, Tessa - De vuurdoop. Het verhaal »De vuurdoop« verscheen in 1984 in de bundel »26 Nieuwe verhalen« van de Arbeiderspers. »Mottenballen en parfum« verscheen eerder in het debuut van Tessa de Loo »De meisjes van de suikerwerkfabriek«, De Arbeiderspers 1983. Beide verhalen stonden eerder in »Alle verhalen«, De Arbeiderspers 1995.

De Moor, Margriet - Kleine vogel, grote man. De columns in deze bundel verschenen eerder in Vrij Nederland.

De Winter, Leon - Brief van een hondenmepper, verhalenbundel : Brief van een hondenmepper, De dood van een marskramer, De huurmoordenaar.

Den Hollander - De kat op zolder. Het verhaal »De kat op zolder« is afkomstig uit de bundel »Loslaten«, Karakter Uitgevers, 2008.

Den Tex, Charles - Gestolen. Het verhaal »Gestolen« verscheen eerder in een iets andere vorm in de jubileumbundel Doorgeladen [2006] bij het 20-jarig bestaan van de Gouden Strop, de jaarlijkse prijs voor het beste Nederlandstalige spannende boek.

Den Tex, Charles - Spijt, Het verhaal »Spijt« verscheen eerder bij Uitgeverij de Geus, Breda, 2009.

Dijkzeul - Gouden bergen, verhaal

Dorrestijn, Hans - Hans Dorrestijn maakte voor de reeks Literaire Juweeltjes een keuze uit zijn liedjes en gedichten, die eerder verschenen in de verzamelbundel Nu de liefde me zo tegenzit [Nijgh & Van Ditmar, Amsterdam, 2005].

Dorrestein, Renate - Voor liefde : klik op F, »Voor liefde : klik op F« verscheen in 1998 in »Het moment van de eeuw«, een gezamenlijke uitgave van de Vereniging NBLC, Probiblio en een aantal provinciale bibliotheekcentrales en openbare bibliotheken. In 1999 maakte Uitgeverij Brokaat er een bibliofiele uitgave van, in een oplage van 1.000 exemplaren, met illustraties van Ans Verdijk. In 2002 werd het opgenomen in de bundel »Mens in uitvoering ; Het lichaam als bouwpakket« van Uitgeverij Rainbow. Voor deze editie van B for Books in 2006 heeft de auteur de tekst herzien.

Dröge, Philip - Barbarenzaken. Philip Dröge, auteur van De schaduw van Tambora [2015] en van Moresnet, opkomst en ondergang van een vergeten buurlandje [2016], schreef Barbarenzaken speciaal voor de serie Literaire Juweeltjes.

Durlacher, Jessica - De zee is niet van ons. Het verhaal »De zee is niet van ons« is een herziene versie van een verhaal dat in 2011 verscheen in »Hollands Diep«. Het verhaal »Tien kilometer« verscheen eerder in het tijdschrift »La Vie en Rose«. »Bezoek aan Queens« is een voor deze uitgave bewerkte versie van het verhaal met dezelfde titel afkomstig uit »Springlevend«, in 2007 verschenen ter gelegenheid van het 60-jarig bestaan van de Stichting Cefina.

A.   B.   C.   D.   E.   F.   G.   H.   I.   J.   K.   L.   M.   N.   O.   P.   R.   S.   T.   U.   V.   W.   Z.  

literaire juweeltjes
Erwin Nas - kunst, cultuur, & reizen - amerigo, 2018