amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken

100% Dublin

ontdek de stad in 6 wandelingen, met uitneembare plattegrond

Dublin reisgids 100%
Inhoud
100% overzichtelijk
hotels
vervoer
wijk 1 City Centre North
wijk 2 City Centre South
wijk 3 Kilmainham & Phoenix Park
wijk 4 Southside
wijk 5 Howth
wijk 6 Killiney, Dalkey en Dún Laoghaire
overige bezienswaardigheden
uitgaan
index
prijsindicatie € 12,95


bezienswaardigheden - musea - restaurants - winkels - uitgaan - hotels - plattegronden
wijk 1 City Centre North
Aan de noordkant van de rivier de Liffey vind je het oudere, authentieke Dublin. Typisch zijn de fruitverkopers in Jervis Sytreet. Maar het noorden heeft ook een grondige renovatie ondergaan. In de nieuwe financiele wijk van Dublin - IFSC - vind je hippe bars en restaurants, gericht op de young urban professional.
wijk 2 City Centre South
Hier vind je de chiquere buurten en duurdere winkels, ideaal voor de shopaholics ! Maar ook de cultureel georienteerde toerist komt hier aan z'n trekken met de imposante architectuur van onder andere The Bank of Ireland en het rijkelijk geillustreerde Book of Kells in Trinity College.
wijk 3 Kilmainham & Phoenix Park
Voor wie meer wil weten over de ierse Burgeroorlog en de verzetshelden van begin 20e eeuw, is Kilmainham Gaol een must-see. Phoenix park is het grootste stadspark van Europa. Hier kun je aapjes kijken in de Dublin Zoo of lunchen in de Phoenix Park Tea Room.
wijk 4 Southside
In het oude Dublin vind je imposante victoriaanse buurten. Huizen wisselen hier niet snel van eigenaar voor minder dan een paar miljoen euro. Bezoek ook de National Gallery en ga iets eten of drinken in een van de gezellige pubs in Ballsbridge.
wijk 5 Howth
Dit vissersplaatsje even buiten Dublin is een oase van rust. Het ligt aan de kust en is een ideale locatie om een lange klifwandeling te maken. Eenmaal teruggekeerd in Howth, kun je het plaatsje zelf verkennen. Er zijn vele visrestaurants en authentieke pubs. Of verbeter je handicab tijdens een rondje golf.
wijk 6 Killiney, Dalkey en Dún Laoghaire
Killiney's claim to fame is het feit dat vele Ierse beroemdheden zich in dit kustplaatsje hebben gevestigd. Je zou zo Bono of The Edge tegen het lijf kunnen lopen. Wandel in Dún Laoghaire op een zonnige dag over de pier of bezoek in Dalkey het Heritage Centre, waar je meer te weten komt over dit historische dorpje.
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018