amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken

100% reisgids Lissabon

stadsgids met uitneembare plattegrond

Lissabon reisgids 100%

Inhoud
100% overzichtelijk
hotels
vervoer
inclusief navigatie app
wijk 1 Baixa, Chiado & Bairro Alto
wijk 2 Castelo, Graca & Alfama
wijk 3 Parque Eduardo VII, Liberdade & Principe Real
wijk 4 Belém
wijk 5 Parque das Naçoes
wijk 6 Cascais
overige bezienswaardigheden
uitgaan
index
prijsindicatie € 14,95


bezienswaardigheden - musea - restaurants - winkels - uitgaan - hotels - plattegronden
wijk 1 Baixa, Chiado & Bairro Alto
Dit is het centrum van Lissabon, aan de Taag. De wijken Baixa en Chiado vormen het commerciele hart met winkels en kantoren. Bairro Alto is van oorsprong een volkswijk, die nu is veranderd in een uitgaansgebied met restaurants, cafés en hippe bohémien winkeltjes.
wijk 2 Castelo, Graca & Alfama
Hier, aan de rivier de Taag, ligt de oorsprong van Lissabon. Je vindt er de oude arbeidersbuurt Alfama en de resten van Castelo de sao Jorge. In dit authentieke deel van de stad heeft nog geen stadssanering plaatsgevonden. Je kunt er heerlijk ronddwalen in de wirwar van trappen en steegjes.
wijk 3 Parque Eduardo VII, Liberdade & Principe Real
Vanaf het Parque Eduardo VII loopt de Avenida da Liberdade tot aan de benedenstad. Langs de elegante boulevard vind je luxe designerwinkels, hotels, estaurants en cafés. Principe Real staat bekend om zijn antiekwinkels maar trekt ook staads meer jonge ontwerpers en leuke restaurants.
wijk 4 Belém
Vanuit hier begonnen de Portugezen hun ontdekkingsreizen. Je vindt er vele musea en monumenten uit de Gouden Eeeuw van Portugal. Een promenade langs de Taag loopt naar het uitgaanscentrum Docas en LXFactory, een hip alternatief designcomplex.
wijk 5 Parque das Naçoes
Een hypermoderne, bij jongeren geliefde stadswijk. Voordat hier in 1998 de wereldexpo werd gehouden, was het een vervuild terrein van een olieraffinaderij. Nu zijn er een winkelcentrum, retaurants, bars en bezienswaardigheden in het teken van het Expo-thema : wereldzeeën en water.
wijk 6 Cascais
Cascais is een gezellige badplaats met diverse stranden, terrasjes, winkels en een grote jachthaven, op 30 kilometer van Lissabon. Her en der staan nog statige zomervilla's uit de 19e en begin 20e eeuw, toen dit een geliefd oord was was voor vorsten in ballingschap en andere rijkaards.
Mo'Media 2014
Lennaert Scholten
Vincent van den Hoogen, Hans Zeegers en Marjolein den Hartog
9057676214, 9789057676215
Aan elk hoofdstuk is een wandeling toegevoegd die, zonder de genoemde adressen uitgebreid te bezoeken, ongeveer drie uur duurt. Op de plattegrond staat de route met een lijn aangegeven. De beschrijving van de wandeling staat op de pagina ernaast en voert vanzelf langs de meest interessante plekken en leukste adressen van de betreffende wijk.
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018