amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
Mijn land van duizend heuvels

Mijn land van duizend heuvels

Getuigenis van Jeanne d'Arc Umubeyeyi

De roman Mijn land van duizend heuvels vertelt het hartverscheurende verhaal van een jonge vrouw, Jeanne d'Arc Umubeyeyi. Het is het verslag van de grootste Afrikaanse genocide van de twintigste eeuw, die we beleven door de ogen van een jong, beeldschoon meisje. Het decor is vreemd genoeg het wonderlijk mooie, adembenemende Rwanda, het immer groene land dat zich uitstrekt over duizend heuvels.

Tot ineens het Hutu-regime zich aandient en het land verzinkt in een diabolische agressie. Voor haar ogen worden haar moeder en zus vermoord. Op miraculeuze wijze weet Jeanne d'Arc Umubeyeyi te ontsnappen en vlucht voor haar leven door de wildernis.

Uiteindelijk is het uitgerekend een Hutu die haar leven redt door het meisje zich te laten voordoen als zijn dochter. Na het succesvolle Tutsi-tegenoffensief kan Jeanne d'Arc terugkeren naar haar geboortedorp. Hier vervalt zij in een diep stilzwijgen. Haar bekende, beschermde wereld bestaat niet meer. Jeanne was het enige lid van haar familie die de slachtpartijen heeft overleefd.
Hanna Jansen
roman
paperback, 360 blz
9059114663
prijsindicatie € 20,00
Erwin Nas - kunst, cultuur, & reizen - amerigo, 2018