amerigo
about arts, travel & books by Erwin Nas
Spanje, een reisgids - Rik Zaal

Rik Zaal
reisgids
paperback
672 blz
isbn 9029564989
9789029564984
Arbeiderspers - 2010
prijsindicatie € 25,00


bestel boek

boeken over Spanje

Spanje - een reisgids

Spanje van Rik Zaal is een omvangrijke en rijk geïllustreerde gids die aan de hand van een groot aantal routes heel Spanje verkent op een wijze waarop de gewone toerist het land nooit zou kunnen ontdekken.

Zaal slaat de populaire, grotendeels aan zee gelegen vakantiebestemmingen, zoals de Costa Brava en de Costa del Sol, niet over, maar in de eerste plaats is zijn gids geschreven voor reizigers die het grote Spanje willen verkennen, die het 'binnenland' in willen, op zoek naar bijzondere ervaringen.

Rik Zaal komt al decennialang in Spanje en bereisde het tot in de verste regionen. Hij wijdt aparte hoofdstukken aan de grote steden, waaronder Barcelona, Valencia, Sevilla en Madrid. Maar de routes waaruit de meeste hoofdstukken bestaan brengen de lezer tot in alle hoeken van het land - niet via de kortst mogelijke weg, maar via zijstraten en omwegen door bijzondere landschappen, langs kerken, kloosters en andere bezienswaardigheden.

Ze houden halt in mooie dorpen en steden en maken een uitstapje via wandelpaden. Op die manier bestrijkt deze reisgids heet het Spaanse vasteland.

Opmerkelijk is voorts dat deze gids een bijzonder oog heeft voor hedendaagse architectuur. Bovendien heeft Zaal veel over het dagelijks leven en over eten & drinken. In ieder hoofdstuk gaat hij uitgebreid in op de plaatselijke of regionale gewoonten en specialiteiten.

En ook wijst hij bij voortduring op de goede restaurants, hotels en cafés die men onderweg kan tegenkomen.
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2016