amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
Duende - Hermans

Duende

Een bericht over Andalucía, flamenco en zigeuners

Toen Ivo Hermans in contact kwam met de gitanos van Almería en Jerez, fascineerden hem de sterke emoties in hun flamenco. In de loop van de jaren negentig verzorgde hij voordrachten en workshops over die Andalusische kunst en levenswijze. Hij stelde daarbij vast dat het publiek steeds meer vragen had over de achtergronden, het milieu, de stijlen, de meesters en de "Duende" van flamenco.

Zo ontstond dit boek, dat tegemoetkomt aan de nieuwsgierigheid van hen die op verkenning gaan naar de weidse muzikale ritus uit Andalucía. In de vorm van een reisverhaal belicht Ivo Hermans diverse aspecten van Zuid-Spanje, zoals de symboliek van het stierengevecht en de Semana Santa. Ook interessante gegevens over volksgebruiken, wijn en eten komen aan bod. Maar voornamelijk ontrafelt de auteur de complexe wereld van de muziek, de zang en de dans. Hij schetst een traject waar die passionele expressie nog in zijn zuiverste vorm aanwezig is.

Kortom : dit boek is een ideale aanvulling op de klassieke reisgidsen voor wie meer wil weten over de diepe ziel van het Spaanse Zuiden en een voorbereiding op de wetenschappelijke publicaties van de flamencologen.

Eventueel is het boek samen met de CD Quemando Voy te bestellen, isbn 9064451796. De CD bevat 11 tracks en een cd-boekje dat is geïllustreerd.
Ivo Hermans
reisverslag
paperback
189 blz
9064450846
EPO Uitgeverij
prijsindicatie € 15,00
bestel boek
Andalusie
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018