amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
Fietsen in Andalusie - Oteman

Fietsen in Andalusië

Wanneer hagel en sneeuw op onze breedtegraad het fietsen nog tot een weinig benijdenswaardige onderneming maken, kan in Andalusië al temidden van miljoenen zonbeschenen olijfbomen onbekommerd worden rondgetoerd. Buiten de midzomermaanden juli en augustus die alleen zijn weggelegd voor de zéér hittebestendigen, leent Andalusië zich het hele jaar rond voor aangename fietsvakanties.

Deze fietsgids bevat bijna 3000 kilometer aan routes onderverdeeld in 30 trajecten die samen een grofmazig netwerk vormen dat alle 8 provincies van Andalusië bestrijkt. Zo voeren de routes de fietser weg van de hectische Costa del Sol tot de rustgevende groene bossen van de Serranía de Ronda, van de vogelrijke moerassen van Doñana tot in de half-woestijn van Guadix en van de Moorse monumentale pracht van Granada tot bij de sneeuwvelden van de Sierra Nevada.

De belangrijke culturele hoofdsteden Córdoba, Sevilla en Granada maar ook de pareltjes Ronda, Arcos de la Frontera, Úbeda en Baeza worden daarbij niet overgeslagen.

De trajecten variëren van 98 kilometer tot 223 kilometer, kunnen in meerdere dagetappes worden onderverdeeld en naar believen worden gecombineerd tot kortere en langere trektochten. De overnachtingsmogelijkheden worden daartoe steeds vermeld.

Met behulp van de heldere routekaartjes kan de uitgekozen route makkelijk op een wegenkaart (Michelin, Marco Polo, Firestone of RV-kaart) worden ingetekend. Hoogteprofielen illustreren de te verwachten beklimmingen onderweg terwijl het weergegeven totale hoogteverschil een indicatie geeft van de zwaarte van de rit.

Naast de meer fietstechnische info over wegkwaliteit, reliëf, drinkfonteinen en fietsenmakers onderweg is er uiteraard ook aandacht voor het klimaat, de geschiedenis de Spaanse keuken en vooral natuur en landschap.


© uitgeverij pirola
Luc Oteman
fietsgids
Andalusie
ringband
136 blz
isbn 906455353X
9789064553530
Pirola Uitgeverij
prijsindicatie € 19,95
bestel fietsgids
Andalusie
Sevilla
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018