amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
Andalusisch logboek - Stefan Brijs

Andalusisch logboek

Een Christus zonder gezicht in Alhama de Granada, een postbode in een bezemkast, negen Zurbaráns in de sacristie van een parochiekerk, de laatste uren van Federico García Lorca, tortillitas de camarones in Cádiz, de zomer van de bijeneters en de terugkeer van de bottenbreker.

Stefan Brijs ziet voor het eerst deze rijkdommen van zijn nieuwe thuishaven Andalusië. Brijs verhuisde in het voorjaar van 2014 naar Los Romanes, een dorpje in de bergen ten oosten van Málaga. Gedurende een jaar hield hij een logboek bij, een bonte verzameling van aantekeningen en impressies, belevenissen en verhalen over de natuur, de cultuur, de geschiedenis en de mensen in het zuiden van Spanje.

Vanuit zijn dorp reist hij buiten de begaande paden vier seizoenen lang van oost naar west, van noord naar zuid en vindt vergeten beroemdheden, verborgen meesterwerken en zeldzame natuurgebieden. Voorts beschrijft hij in zijn eigen onnavolgbare stijl het leven van elke dag en schetst zo een beeld van een samenleving die worstelt met zijn verleden maar tegelijk vasthoudt aan tradities.

Stefan Brijs

Andalusisch logboek - Stefan Brijs

9045033976
9789045033976
april 2017
Atlas Contact Uitgeverij
320 pagina's
paperback
bestel boek
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018