amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
Mallorca

Mark van Strydonck
archeologie
gebonden
156 blz
isbn 9058261816
prijsindicatie € 22,50

bestel boek

Monumentaal en mysterieus

Reis door de prehistorie van Mallorca en Menorca

D exotische trekpleisters in de Middellandse zee: Mallorca en Menorca. De archipel lokt jaarlijks miljoenen strandtoeristen. Mark van Strydonck vond er niet alleen zandkastelen. Hij stootte op een bijzonder rijke prehistorische cultuur.

Heiligdommen en kalkbrandgraven, die unieke rituelen verraden. Bronzen stierenkoppen, loden sierraden en slingers van krijgers, in dienst van Hannibal. De bloeiende Brons- en IJzertijd op de Balearen laat sporen na in megalitische monumenten en verfijnde kleinoden. De meest recente vondsten en wetenschappelijke ontwikkelingen worden tastbaar in gefundeerde commentaren en in de ruim honderd originele fotos.

Een verrassende, wetenschappelijk onderbouwde kijk op Mallorca en Menorca. Een basiswerk n een primeur in Noord-West-Europa. Het ontstaan van de eilandengroep, de natuurlijke fauna en vegetatie, de eerste menselijke sporen, de kolonisatie, de primitieve architectuur: de auteur legt de geheimen achter de zandstranden bloot. Een stimulans om in gedachten te reizen, of om de eilanden anders te bezoeken.

meer boeken over Mallorca
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018