amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
9789079166022

De Gaudi Sleutel

Barcelona, 1926. De vermaarde architect Antoni Gaudí sterft nadat hij onder een tram is gekomen. Een ongeluk, zo wordt beweerd.

Maar zijn jonge leerling Juan Givell weet wel beter. Hij was erbij.

Tachtig jaar later is Juan een oude man die zijn geheugen begint te verliezen. Al die tijd heeft hij het grote geheim van zijn meester verborgen moeten houden. Nu is de tijd gekomen om de missie die hij op zich heeft genomen, over te dragen.

In een helder moment vertelt hij zijn kleindochter Maria over een eeuwenoude profetie en een relikwie en wat die met Gaudí's werk te maken hebben. Maria vindt het aanvankelijk een ongelooflijk verhaal, maar twijfelt niet langer wanneer ze opeens achtervolgd blijkt te worden en haar grootvader twee dagen later wordt vermoord.

Zij zal zijn taak moeten volbrengen. Wanneer ze het werk van Gaudí beter gaat bestuderen, vindt ze complexe raadselen en aanwijzingen. Voortdurend opgejaagd, begint ze een koortsachtige zoektocht dwars door Barcelona, langs de Sagrada Familia en Parc Guëll. De wereldgeschiedenis wordt voor haar ogen herschreven, en zij krijgt de sleutel voor de toekomst in handen ?
Martin Emer
A. Carranza
roman
paperback, 360 blz
isbn 9022993612
9789079166022
prijsindicatie € 19,95
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018