amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
Een dag bij elBulli

Een dag bij elBulli

bewonder de ideeŽn, methodes en creativiteit van Ferran Adriŗ

Een van de invloedrijkste koks van dit moment is Ferran Adria, chef van elBulli aan de Spaanse oostkust. In dit prachtig uitgegeven boek worden de werkzaamheden in dit restaurant gevolgd van 's morgens 6.05 uur tot 's nachts 2.00 uur.

Mooie fotoseries tonen beelden van de kust en natuurgebied Cap de Creus, Adria en zijn team aan het werk, de voorbereidingen in het restaurant, aankomst gasten enz.

Ook is een aantal typerende recepten afgedrukt. Deze pagina's worden afgewisseld met tussengevoegde katernen in een kleiner formaat met informatie over de geschiedenis van het restaurant dat zes maanden per jaar is geopend. De andere tijd besteden Adria en zijn team aan het ontwikkelen van nieuwe technieken en recepten.

In het boek blijven deze experimenten en onderzoekstechnieken jammergenoeg wat onderbelicht. Duidelijk wordt wel dat een restaurant als elBulli een strakke organisatie vraagt, niet alleen om de enorme druk van aanvragen [2.000.000 per jaar voor 8.000 plaatsen] te verwerken, maar ook voor de werkzaamheden in keukens en restaurant.

NBD|Biblion recensie - Toos Verhoeven-van Raamsdonk
Ferran Adria
culinair
hardcover
528 blz
isbn 9079967009
9789079967001
prijsindicatie € 39,95
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018