amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
Mevrouw Bringas, Benito Perez Galdos

Mevrouw Bringas

Rosalia de Bringas is de echtgenote van Don Francisco, administrateur des Konings en nauwgezet bewaker van de huiselijke economie. De familie woont in de personeelsvertrekken van het Koninklijk Paleis, temidden van een bonte verzameling paleisdienaren en andere begunstigden van het hof.

Rosalia's grote passie is de mode en het op stand houden van haar garderobe kost een klein fortuin. Haar leidsvrouwe hierbij is de markiezin van Tellería, een dame die betere tijden heeft gekend maar nog steeds een onbetwistbare autoriteit is op het gebied van de goede smaak.

Mevrouw Bringas probeert wanhopig de schijn op te houden en raakt zo steeds verder verwikkeld in de lagen en listen die ze moet verzinnen om haar zuinige echtgenoot om de tuin te leiden. Ze vult het ene gat met het andere, gaat schimmige financiële transacties aan en zal ten slotte haar ijdelheid moeten bekopen met haar eer. Mevrouw Bringas is een fenomenale roman over 'willen maar niet kunnen', over de onmacht van de gegoede burgerij.
Benito Pérez Galdós
roman
paperback, 256 blz
isbn 9074622399
9789074622394
MK & W Uitgeverij
prijsindicatie € 19,95
bestel boek
Spanje
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018