amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
Oog van Maria Concepción - Luc Vandromme

Luc Vandromme
roman
gebonden, 256 blz
isbn 9044502425
9789044502428
De Geus
prijsindicatie € 20,00

Het oog van Maria Concepción

Een herdersgezin trekt onder de dreiging van de Spaanse Burgeroorlog weg uit de Pyreneeën. Via Frankrijk belandt men in België en daar weet men zich dankzij de wonderbaarlijke talenten van de drie zussen staande te houden.

De opmerkelijkste van het drietal is wel Maria Concepción. Zij is een voortreffelijke kokkin en heeft toegang tot de oeroude geheimen van de geneeskunst, maar haar bijzondere gave is dat ze aan de hand van foto's in de toekomst en in het verleden kan kijken.

Op haar sterfbed onthult Maria Concepción op aandringen van haar nichtje wat ze allemaal heeft voorspeld. Zo eindigt de roman met een bonte verzameling herinneringen aan politici, kunstenaars, zakenmensen, verliefden, wetenschappers, geestelijk leiders, chronisch zieken en gewone burgers, die niet zelden overgaan in speelse commentaren op actuele vraagstukken.

Met een enorme vaart en een grote fantasie verleidt Vandromme de lezer om zich onder te dompelen in een bijna magische wereld vol kleurrijke personages en onverwachte situaties, die met humor aan elkaar zijn gesmeed.


boeken over Pyreneeën
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2016