amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken

Het geheim van de Pena Collarada

avontuurlijke bergtochten
westelijke PyreneeŽn
Ton Joosten
paperback, 312 blz
isbn 9038920369
9789038920368
Elmar - 2011
prijsindicatie € 18,95PyreneeŽn wandelgids
Pena Collarada wandelgids
Uitstekende wandelgids bij 14 meer-daagse trektochten in de westelijke Pyreneeen. De gedetailleerd beschreven routes liggen voornamelijk in de nationale parken van het gebergte, een Frans en een Spaans natuurpark, grofweg gelegen onder Lourdes. De tochten grenzen aan elkaar, zodat er van de ene route op de andere overgestapt kan worden en de lengte van de trektocht zelf bepaald kan worden.

De beoogde doelgroep is de sportieve wandelaar die met volle bepakking loopt, inclusief eten en tent. Er zijn wel hutten in de tochten opgenomen, maar zeker niet voor iedere avond. De moeilijkheidsgraad varieert van relatief eenvoudig tot uitdagend.

De auteur is een ware Pyreneeenspecialist en schreef al vele wandelgidsen over de Pyreneeen, verzorgde een gids bij de lange afstandswandeling GR10 en baat sinds kort een eigen hut uit in zijn geliefde bergmassief. Zijn liefde voor en kennis van deze regio komen tot uiting in de teksten. De inleidende informatie over flora, fauna, het klimaat, seizoenen, veiligheid, paklijsten, voorzieningen etc. is goed en grondig. Met kleurenfoto's en duidelijke overzichtskaartjes. Kleine druk.

NBD|Biblion recensie, Ria Warmerdam
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018