amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
Pelgrim op pedalen - F. Peters

F. Peters
reisverslag
paperback
149 blz
isbn 9054290994
9789054290995
Conserve
prijsindicatie € 16,00

Pelgrim op pedalen

Brieven en notities van een fietstocht naar Santiago de Compostela

Op een mooie lentedag in april '91 vertrok Fons Peters op de fiets naar Santiago de Compostela. De dag na zijn vertrek verslechterde het weer en het voorjaar '91 werd het koudste van de eeuw. Regen, hagel, sneeuw en vorst maakten de tocht onevenredig zwaar.

Peters maakte de tocht alleen en schreef reisnotities en brieven. Hij richtte ze aan zijn vrouw, zijn kinderen, aan omroepcollega's en aan vrienden; hij luchtte zijn hart over zaken die hem bezielden: over het omroepbestel, over zijn vertrek bij de KRO, over de ontmoetingen die hij had en over religiositeit. Maar ook over de triviale dingen van alledag, de fies, de overnachtingen, het eten en natuurlijk het weer.

Dit boek is een neerslag van het avontuur en bevat een keuze uit de brieven en beschrijvingen. Hij vertrok alleen maar om er te komen, maar hij werd - na een reis van vijf weken - aangeraakt door het bijzondere karakter van een tocht naar Santiago de Compostela.

Fons Peters is televisie-journalist en was als programmamaker in dienst van de KRO; de laatste acht jaar was hij manager informatieve programma's. Vanwege een reorganisatie verliet Peters de KRO in november '91. Hij is nu verbonden als docent aan de Hogeschool Midden-Nederland en doceeert televisie-journalistiek. Bovendien werkt hij bij de IKON-televisie als eindredacteur van het programma 'Vesuvius'.

boeken over Santiago de Compostela
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018