amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
St. Jacobs Fietsroute, deel 3

Clemens Sweerman
fietsgids
ringband
170 blz
9789064556159
Pirola Uitgeverij 2010
prijsindicatie € 19,50


meer boeken over fietsen naar Santiago

St. Jacobs Fietsroute, deel 3

PyreneeŽn - Santiago de Compostela

Over pelgrimswegen van Nederland naar Santiago de Compostela in Spanje

Santiago de Compostela had een magische klank in de oren van de middeleeuwer. Pelgrims uit heel Europa trokken eeuwen achtereen naar deze Spaanse stad. Maanden waren zij onderweg op een soms barre tocht. Gedreven door een innerlijke drang naar wat achter de horizon lag waren zij de voorlopers van de tegenwoordige lange-afstands-wandelaars en -fietsers.

Na al die eeuwen is de belangstelling voor de St.Jacobsroute nog springlevend. Het idee pelgrim te zijn, het trekken naar een nog ongekend doel, spreekt ook de hedendaagse mens aan. Daarbij is de fiets favoriet.

Deze fietsroute verbindt historische plaatsen en zoekt waar mogelijk enkele rustige wegen. Bergketens wisselen af met de Spaanse hoogvlakte. Op eigen kracht geniet men van de culturele historie en de rijk geschakeerde landschappen.

Deel 3 neemt de fietser verder mee over de PyreneeŽn naar het het einddoel Santiago de Compostela. Dit wordt het zwaarste deel maar ook het hoogtepunt van de route. Tevens is een volwaardige route beschreven als alternatief of voor de terugweg.

De fietsroute is in drie delen beschreven :

St. Jacobs Fietsroute, deel 1, van Haarlem naar Tours

St. Jacobs Fietsroute, deel 2, van Tours naar de PyreneeŽn

St. Jacobs Fietsroute, deel 3, van PyreneeŽn naar Santiago de Compostela

Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018