amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
Landlopers - Arjen Ligtvoet

Arjen Ligtvoet
reisverslag
18 z/w foto's
paperback
156 blz
isbn 9080613312
9789080613317
prijsindicatie € 12,95

Landlopers

een voettocht met blaren, onrust en tortilla

Wat bezielt iemand om duizenden kilometers met een rugzak door Europa te lopen ? Op 1 juni 1998 vertrekken Cathelijne, Arjen en de herdershond Jonas vanuit Heiloo.

Ze gaan op weg naar Jeruzalem, te voet via de grote bedevaartsplaatsen uit de Middeleeuwen. Santiago de Compostela, Rome en uiteindelijk Jeruzalem. Na vierduizend kilometer geven ze de tocht op, daartoe gedwongen door een hardnekkige voetblessure. De reis is voortijdig afgebroken, maar zeker niet mislukt. Dit boek beschrijft de ontmoetingen en de ontberingen die een voettocht van negen maanden zo waardevol maken.

Commentaar van een lezer :
Zojuist heb ik het eerste boek van Arjen en jou, Cathelijne, uitgelezen. Heel goed en indrukwekkend vanwege de zelfkritiek. Het boek landlopers bevalt me om verschillende redenen. De tijd is tegenwoordig. Een algemeen begrip voor "dag"boekschrijvers. De zinnen lopen vlot en zijn kort. Jullie hebben geen dagboek, maar een gebeurtenisboek geschreven. De sleur van de dag ontbreekt en dat maakt het voor mij, lezer, spannender om door te gaan. De superlatieven worden uitgebuit. Daarom is het boek uitermate boeiend. Tevens is de zelfkritiek zo mooi. Menigeen kan vol bewondering of verbijstering kijken naar de analyse, die jullie geven van jullie pelgrimstocht met passanten. - R. M.

boeken over Santiago de Compostela
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018