amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
Praktisch pelgrimeren, Op weg naar Santiago de Compostela

Praktisch pelgrimeren

Op weg naar Santiago de Compostela

De pelgrimage naar de middeleeuwse stad Santiago de Compostela in Noordwest Spanje beleeft in onze tijd een ongekende herleving. Jaarlijks trekken vele tienduizenden te voet of per fiets, en een enkeling te paard, naar de veronderstelde begraafplaats van de apostel Jacobus de Meerdere.

Ongeacht of men reist vanuit religieuze, spirituele, culturele of sportieve motieven, de tocht maakt vrijwel altijd een diepe indruk op de reiziger.

Wie zich voorneemt deze lange en soms zware tocht van ruim 2500 km vanuit Nederland te maken, komt voor een groot aantal vragen te staan. Welke route volg je? Wat neem je mee? Waar slaap je? Hoe kom je terug?

In PRAKTISCH PELGRIMEREN worden de praktische aspecten behandeld van de tocht naar Santiago. Dit gebeurt in zestig vragen en antwoorden. De vragen staan in een logische volgorde. Ze beginnen bij onderwerpen die aan de orde komen voordat men op reis gaat, vervolgens gaan de vragen over wat tijdens de reis belangrijk is, en tenslotte komen de aankomst en de terugreis aan bod.

Het boekje geeft in de marge een flink aantal praktische tips en bevat een lijst met nuttige adressen.

Het is een uitgave van het Nederlands Genootschap van Sint Jacob.
Genootschap St Jacob
paperback, 96 blz
isbn 908085672X
9789080856721
prijsindicatie € 12,95
Santiago de Compostela
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018