amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
Spaanse smaken

Spaanse smaken

recepten en wijnen van de beste Spaanse restaurants

Erik Spaans proefde en fotografeerde de regionale gerechten van de bekende chefs. Ieder van hen gaf zijn lekkerste recepten prijs.

Elke regio heeft iets unieks te bieden en de enorme veelzijdigheid van culinaire Spanje wordt prachtig in beeld gebracht en beschreven.

Erik Spaans is een kenner. Of hij nu verhaalt over het rustige landleven met lange sista's en vroege avonden of over het hectische Madrileense ritme, waar je eerst moet zien en gezien worden voordat je tegen middernacht eens een vorkje gaat prikken.

Ook zijn beschrijvingen van een avondje tapasbar zijn levensecht en behoorlijk aanstekelijk. En het leuke is, het blijft niet bij verhalen.

Spaanse smaken staat vol wetenswaardigheden over de 13 Spaanse wijnstreken met hun specifieke regionale keuken.

Het boek is ingedeeld in Noord-, Midden- en Zuid-Spanje en de Eilanden. De gerechten, speciaal voor dit boek bereid door dertien Spaanse topkoks, zijn schitterend in beeld gebracht op locatie en hebben een duidelijke receptuur.

Het zijn steeds complete diners met voor-, hoofd- en nagerecht. De erbij geserveerde wijnen zijn door de sommeliers van de desbetreffende restaurants geselecteerd en zijn eenvoudig terug te vinden in het wijngedeelte van het boek.
Erik Spaans
culinair
paperback
316 blz
isbn 9066115777
9789066115774
prijsindicatie € 34,95
bestel boek
SsSsS       chefs       Spanje       wijn       KkKkK
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018