amerigo
about arts, travel & books by Erwin Nas
Pacific Islands - Walle

Ferdie van der Walle
reisverslag
paperback, 160 blz
isbn 9064554269
prijsindicatie € 12,50


bestel boek

Pacific Islands

Droom of werkelijkheid

In de Pacific liggen een groot aantal kleine onafhankelijke eilandstaten. Ze spreken tot onze verbeelding vanwege het exotische karakter. In werkelijkheid zijn het ook overwegend tropische paradijsjes. Ze hebben veel te bieden zoals mooie stranden, een prachtige flora en vriendelijke eilandbewoners.

Behalve deze werkelijkheid is er ook een andere werkelijkheid. Het zijn merendeels staten die nog maar enkele decennia geleden onafhankelijkheid hebben verkregen en nu in sociaal, economisch en politiek opzicht een ontwikkeling naar volwaardige landen doormaken. Deze ontwikkeling gaat soms gepaard met verschijnselen als armoede en corrupte regeringsleiders.

Ferdie van de Walle heeft ruim zeven jaar in verschillende landen in de Pacific gewoond en gewerkt en hij keert er nog zeer regelmatig terug. In »Pacific Islands - Droom of Werkelijkheid« beschrijft hij zijn ervaringen die hij heeft opgedaan als tijdelijke bewoner en/of toerist in Vanuatu, Fiji, de Solomon Islands, New Caledonia, Tonga en Samoa. Hij gaat in op de tradities en gebruiken alsook op de leefomstandigheden van de eilandbewoners. Daarnaast geeft hij enige reisinformatie voor alle in het boek besproken eilandstaten.

meer boeken Stille Zuidzee
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2016