amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
Suriname goodbye
thriller
Peter Belinfante
paperback
200 blz
isbn 9077322329
9789077322321
prijsindicatie € 12,50

Suriname goodbye
Voorjaar 1986. In Suriname heerst al een aantal jaren de dictatuur. Na de decembermoorden in 1982 komt het regime van Dsi Bouterse in een behoorlijk slecht daglicht te staan. In Nederland komen steeds meer aanwijzingen dat het land actief is met handel in drugs. De Amerikanen ondervinden hier ook hinder van en zoeken contact met Nederland. Maar wat valt er tegen te doen ?

Na de verkiezingen van mei 1986 komt een mogelijkheid. Er is dan immers geen regering meer. Een paar leden van het demissionaire kabinet besluit om actie te ondernemen. Er wordt een opstand voorbereid in Suriname om het regime ten val te brengen. Het Ministerie van Buitenlandse Zaken en de BVD gaan hiermee aan de slag.

Peter, een student, krijgt het aanbod van Buitenlandse Zaken en de BVD om als contactman te fungeren voor mensen in Suriname die een opstand voorbereiden. Na een wilde achtervolging in de Amsterdamse metro, de moord op een koerier en een poging tot moord op hemzelf reist hij vervolgens eerst naar de Nederlandse Antillen waar hij een aantrekkelijke partner in de persoon van Joyce krijgt toegewezen. Samen worden zij 's nachts door een vliegtuigje in Suriname gedropt. Er blijkt echter verraad in het spel en Peter moet via Frans-Guyana zien te ontkomen.

romans over Suriname
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018