amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken

Sranan famiri

Voorouders van verre - Suriname
Surinaamse familie - genealogie
Pieter Bol
paperback
192 blz
isbn 9058020746
9789058020741
prijsindicatie € 19,50

Sranan famiri
In de serie genealogische gidsen »Voorouders van verre«, waarin eerder handleidingen voor stamboomonderzoek voor Molukkers, Turken, Marokkanen en Antillanen verschenen ditmaal een deel voor onderzoek naar Surinaamse voorouders [nu circa 340.000 personen in Nederland].

Na een inleiding over de bevolkingsgeschiedenis van Suriname met onder anderen Afrikanen, joodse planters, contractarbeiders uit China, India en Java, wordt ingegaan op de familienamen en verwantschapstermen in Suriname, onderzoek in de eigen familie en in Nederlandse en Surinaamse archieven evenals in landen als Guyana, Engeland, de hernhutters in Duitsland enzovoort.

De [on]mogelijkheden van deze archieven worden kort toegelicht. De bijlagen bevatten nog onder meer literatuur, websites, Surinaamse kranten, kerkelijke registers vanaf 1662 en de belangrijkste bronnen in het Nationaal Archief van Suriname. Toelichtende illustraties van archiefbronnen, kaartjes, familiefoto's en genealogische schema's vullen de informatie aan.

NBD|Biblion recensie - dr. J. Kroes   -   boeken over Suriname
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018