amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken

Homo safaricus

verslag van een expeditie
Ramsey Nasr
paperback, 143 blz
isbn 9023440846
9789023440840
de Bezige Bij - 2008
prijsindicatie € 14,90


Homo safaricus - Ramsey Nasr
Ramsey Nasr had altijd een passie voor de natuur – vanuit zijn huiskamer. Een professor en een horde biologiestudenten sleurden hem uit zijn bakstenen biotoop en namen hem op sleeptouw naar Tanzania. In dit eigenzinnige dagboek maakt Ramsey Nasr cultuur van natuur en begint hij zich af te vragen of dit onderscheid eigenlijk wel bestaat.


NBD|Biblion recensie
Dichter [des Vaderlands], schrijver, acteur en regisseur Ramsey Nasr [1974] reisde met een groep Vlaamse wetenschappers, biologiestudenten en een cameraploeg van Canvas naar Tanzania. Nasr wordt overweldigd door wat hij meemaakt, niet alleen door de natuur, de mensen [en de armoede] en de wetenschap, maar ook en vooral door de vraag wie hij is, hoe hij leeft in het westen en waar de wortels van de [natuurlijke] mens liggen.

Hij beschrijft zijn reis op geestige, spitsvondige, analyserende, eerlijke wijze, in bij vlagen briljante, maar permanent prikkelende en vermakelijke formuleringen. Nasr is een begaafd stilist die met humor en zelfinzicht de lezer weet te betrekken bij een expeditie die door dit verhaal meer wordt dan een reis van een schrijver met wat biologen naar Tanzania. Voorzien van fraaie kleurenfoto's.

NBD|Biblion recensie, drs. Cees van der Pluijm
Erwin Nas - kunst, cultuur, & reizen - amerigo, 2018