amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
De onzichtbaren in beeld
fotoboek
Jan Bogaerts
met tekst van Karel Glastra van Loon paperback
96 pagina's, 80 full color
isbn 9020406051
9789020406054
prijsindicatie € 15,00

Onzichtbaren in beeld
De Thaise autoriteiten hebben het liefst dat er zo min mogelijk aandacht wordt besteed aan de Birmese vluchtelingen in hun land. Fotograferen in de vluchtelingenkampen is daarom verboden.

Desondanks slaagde Jan Bogaerts erin om gedurende enkele weken vrijwel dagelijks in een van die kampen te werken. Daarnaast fotografeerde hij het leven van vluchtelingen in het stadje Mae Sot, op vijf kilometer van de grens met Birma.

Zo brengt hij de mensen in beeld die model stonden voor de personages in de roman »De Onzichtbaren«, en laat hij op indringende wijze zien hoe de Birmezen in Thailand ondanks alles hun trots hebben weten te behouden.

Werk van Jan Bogaerts is in Nederland gepubliceerd in onder meer Het Brabants Dagblad, Trouw, Nieuwe Revu en Vrij Nederland. In het buitenland verschenen zijn foto's in Granta, Independent Magazine, Time, Le Monde en Libération.

Zijn vrije werk werd talloze malen tentoongesteld, onder andere op de Fotomanifestatie Naarden, Noorderlicht in Groningen en Fotomanifestatie Eindhoven.
Erwin Nas - kunst, cultuur, & reizen - amerigo , 2017