amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
Tibet - Michel Faucheux

Michel Faucheux
reisverslag
paperback
15 x 21 cm
231 blz
isbn 9074815650
kunchab
prijsindicatie € 16,90

Tibet, de magie van het reizen

Vanaf de Middeleeuwen heeft Tibet in het Westen gestalte gegeven aan de droom van een magische en mysterieuze ruimte, ontstaan uit de verhalen van de eerste Azi-reizigers.

Tibet wordt weldra het heiligdom van een wijsheidsideaal, de boeiende en wel bewaarde traditie van het boeddhisme. Eeuwenlang hebben westerlingen met talloze expedities verwoede pogingen gedaan dit ontoegankelijk land te bereiken. Het leek zich voortdurend te onttrekken aan degenen die erin wilden doordringen.

Tibet veranderde de reiziger. Deze laatste vertrok om een gebied te ontdekken dat hij als de uitheemsheid zelf beschouwde, maar ontdekte een andere dimensie waar slechts innerlijke reizen telden, waar dromen niet in botsing kwamen met de werkelijkheid, maar juist opleefden doorheen een zoektocht naar het geheel andere, een symbolisch Tibet, een alternatief voor het westerse materialisme.

Dit Tibet blijft bestaan, hoewel China zich thans inspant om deze unieke beschaving bijna onopgemerkt uit te wissen. Dit Tibet wordt door Michel Faucheux gereconstrueerd aan de hand van meeslepende reisverslagen, van Marco Polo tot Alexandra David-Neel.

Een boek vol wijsheid en spannende avonturen.
Erwin Nas - kunst, cultuur, & reizen - amerigo, 2018