amerigo.nl
amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
Reizen in de voetnoten van Ibn Battoeta

Reizen in de voetnoten van Ibn Battoeta

Van Tanger naar Constatinopel

Ibn Battoeta, de grootste reiziger van het pre-industriële tijdperk, vertrok in 1325 uit zijn geboorteplaats Tanger om op pelgrimage te gaan naar Mekka. Pas negenentwintig jaar later keerde hij terug.

In de tussentijd had hij niet alleen Mekka bezocht, maar ook Egypte, Syrië, Perzië, Irak, Oost-Afrika, Jemen, Anatolië, de steppen van Zuid-Rusland, Constantinopel, India, de Malediven, Sumatra en China. Hij had in de hoogste kringen verkeerd en barre tochten overleefd, en hij verwerkte al zijn ervaringen in een monumentaal boek over »de mirabilia van metropolen en de wonderen der wereld«.

Gefascineerd door deze nieuwsgierige, onverschrokken wereldreiziger besloot de Britse arabist Tim Mackintosh-Smith een vervolg op dit boek te schrijven. In »Reizen in de voetnoten van Ibn Battoeta« beschrijft hij zijn reis van Tanger naar Constantinopel.

Hij bezoekt heiligengraven in de Egyptische woestijn, assassijnse kastelen in Syrië, de Kuria Muria-eilanden in de Arabische zee, en hij verkent een paar van de belangrijkste islamitische steden uit de Middeleeuwen.


Tim Mackintosh-Smith studeerde klassiek Arabisch in Oxford en woont sinds 1984 in Jemen. Over zijn nieuwe vaderland schreef hij Jemen. Reizen in Woordenboekland, waarvoor hij de Thomas Cook Travel Award ontving.
T. Mackintosh-Smith
geschiedenis
paperback
400 blz
isbn 904500951X
9789045009513
atlas
prijsindicatie € 24,90

bestel boek

Istanbul
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018