amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
Negen dagen - Toni Jordan

Negen dagen

boek
roman
9789047203407
prijsindicatie € 18,95

Toni Jordan

bestel boek

Het is 1939, de wereld maakt zich op voor de Tweede Wereldoorlog. In Richmond, een volksbuurt in Melbourne, lijkt de oorlog echter ver weg en de 15-jarige Kip Westaway, als stalknecht de kostwinner van een arm gezin, beleeft de belangrijkste dag van zijn leven.

Deze dag is een van de negen dagen die levensbepalend zijn voor negen familieleden, van vier verschillende generaties, gedurende de daaropvolgende zestig jaar : Kips moeder, zijn dierbare zus Connie en Francis, zijn broer die hem altijd kleineerde.

Maar ook Kips vrouw Annabel, zijn tweeling-dochters, die ieder hun eigen geheim met zich meedragen en kleinzoon Alec, die zestig jaar later een oude vergeelde foto van Connie en buurjongen Jack vindt.

Langzaam wordt duidelijk wat er jaren geleden is gebeurd met Connie en Jack en komt de hartverscheurende waarheid aan het licht.

Negen dagen is een meeslepende roman over twee families en de ontroerende liefdesgeschiedenis die hen samenbrengt. Een roman over dromen, opoffering en liefde, waarin Toni Jordan spitsvondige humor combineert met compassie en levenslust.
9789047203407
9789047203629
Tweede Wereldoorlog
Toni Jordan
Artemis
Australie
<<       >>
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018