amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
Venetiaans verbond - Marina Fiorato

Venetiaans verbond

boek
roman
9789047203582
9789047203612
prijsindicatie € 19,95

Marina Fiorato

bestel boek

Venetie, 1576. Vijf jaar na de nederlaag van het Ottomaanse Rijk weet een schip met dodelijke vracht ongezien Venetië binnen te varen. Even later strompelt een doodzieke man de loopplank af en valt neer op het San Marcoplein, hij heeft een cadeau van Constantinopel voor Venetie bij zich. Binnen enkele dagen is de stad getroffen door een pestepidemie en heeft de Turkse sultan zijn revange.

Maar het schip heeft nog een verstekeling aan boord Feyra, een mooie jonge arts op de vlucht voor haar toekomst als concubine van de sultan. De wanhoop nabij geeft de doge zijn architect Palladio de opdracht de grootste kerk uit zijn carričre te bouwen, een offer aan God dat zo groot is, dat het Venetie van de ondergang moet redden.

Maar Palladio is ook ziek en het vergt het uiterste van Annibale Cason, de beste arts van de stad, om hem in leven te houden. Maar waar Cason niet op gerekend heeft, is de intelligente Feyra, een vrouw die niet alleen op professioneel gebied zijn gelijke is, maar hem ook nog wat kan leren over mededogen.
Marina Fiorato
Glasblazer
Madonna van Saronno
Raadsel van Botticelli
Raadsel van Botticelli - Marina Fiorato
Marina Fiorato
Artemis
<<       >>
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018