amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
Straat in Marrakech

Een straat in Marrakech

Een straat in Marrakech bevat een aantal ingrediënten die dit reis- en verblijfboek onweerstaanbaar maken. Allereerst is het een zeer levendig verslag van een lang verblijf van een Amerikaans antropologenechtpaar met hun drie kinderen in de binnenstad van Marrakech, van hun geleidelijke acceptatie door hun buren en andere bewoners van rue Trésor en van de warme vriendschap die groeit tussen enkele bewoonsters en de schrijfster.

Ten tweede geeft dit boek een indringend beeld van het leven in een oude Marokkaanse stad: haar markten, de aardige en onaardige mensen, de heiligen en hun heiligenfeesten, gebedsgenezers, de handelaars, de badhuizen en de feesten van de vrouwen.

Ten slotte is Een straat in Marrakech een klassieker in de antropologische literatuur, een persoonlijke kennismaking met herkenbare mensen en hun dynamische cultuur.


Elizabeth Warnock Fernea woonde tien jaar in verschillende Arabische landen. Zij is nu docent antropologie aan de Universiteit van Texas in Austin, schreef drie boeken en talrijke artikelen over de Arabische wereld.
Elizabeth Warnock Fernea
reisverslag
paperback, 255 blz
isbn 9054600373
9789054600374
Bulaaq
prijsindicatie € 15,65

bestel boek

SsSsS       islam       Marrakech       MmMmM
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018