amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
Laatste hoofdstuk

Het laatste hoofdstuk

Een Marokkaans vrouwenleven

Het laatste hoofdstuk is een uitdagende, semi-autobiografische roman. De hoofdpersoon is Aisja, een zelfstandige jonge vrouw met duidelijke principes. Ze vindt het belangrijk om onafhankelijk te zijn, hoewel ze graag zou willen trouwen. Helaas hebben de mannen die zij ontmoet — en ook veel vrouwen — minder of in elk geval andere principes dan zij. Aisja ontmoet intelligente en teleurgestelde, lieve maar liegende, ambitieuze en bange mannen.

In haar gesprekken en contacten met mannen en haar reflectie op de relaties die ze met hen heeft, stelt zij zichzelf belangrijke levensvragen over religie, liefde en trouw. De werkelijkheid, zo ervaart zij, is echter weerbarstig: bedrog, corruptie en verraad zijn terugkerende problemen in een maatschappij waarin verborgen verlangens het leven lijken te overheersen. Sommige mensen proberen de werkelijkheid naar hun hand te zetten door magie aan te wenden.

Het laatste hoofdstuk is een krachtige en meeslepende roman over een modern Marokkaans vrouwenleven.

Laila Aboezaid [1950] werkte als journalist. Zij is een van de eerste Marokkaanse auteurs die in het Arabisch schrijft. Drie van haar romans zijn vertaald in Engels.
Laila Aboezaid
roman
paperback, 160 blz
isbn 9054600691
9789054600695
Bulaaq
prijsindicatie € 5,90

bestel boek

Marokko
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018