amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
Boek uit de hemel - Vincenzo

Het boek uit de hemel

een roman over het ontstaan van de islam

Hoofdpersoon is Zaid, geboren in het Arabi van de zevende eeuw, in dezelfde streek en tijd waarin de profeet Mohammed leefde. Zaid is acht jaar en de situatie voor de bewoners van de oasestad Mekka wordt steeds moeilijker. Er is vaak oorlog, en er met iets gebeuren. Als Mohammed in de oase komt wonen, breekt er voor iedereen een grootse en spannende tijd aan. Ook voor de jonge Zaid. Wanneer hij de nieuwe bewoner leert kennen, komt zijn leven op z'n kop te staan. Helemaal als hij de opdracht krijgt de woorden van Mohammeds goddelijke openbaring vast te leggen in de koran, het boek dat de wereld ingrijpend zou veranderen.

Het boek uit de hemel combineert een aanstekelijke fantasie met grote kennis van de begintijd van de islam. Zaid heeft, net als de meeste personages in dit boek, echt bestaan. Hij is de geschiedenis in gegaan als de jonge secretaris van Mohammed. Deze spannende historische roman is geschreven voor jong n oud, voor iedereen die op een meeslepende manier kennis willen maken met de geboorte van een wereldgodsdienst.

een fascinerende ontmoeting tussen de werkelijkheid van het verleden en een tijdloze fantasie. La Stampa

Ahmad Vincenzo [Napels, 1961] werkt als godsdiensthistoricus aan de universiteit van Napels. Hij werd op zijn negenentwintigste moslim en heeft verschillende boeken geschreven over de islam. Dit is zijn eerste jeugdboek. Het boek uit de hemel verscheen behalve in Itali, ook in een Spaanse vertaling. Een Duitse uitgave is in voorbereiding.
Ahmad Vincenzo
roman
gebonden, 352 blz
isbn 9054601264
9789054601265
bulaaq
prijsindicatie € 6,90

bestel boek

Arabie
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018