amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
Maskers van de zon - Hermans

Maskers van de zon

een verhaal over wijn en stenen

Ooit trokken veel mensen uit de Nederlanden als kunstenaar, vakman of soldaat naar Spanje : de Hispanoflamencos. In 1991 stichtte Ivo Hermans »De Koerier van Navarra«, een kring rond de Hispanoflamenco-gedachte en de Spaanse cultuur.

In dit boek maakt hij in het gezelschap van enkele Spaanse vrienden een tocht onder de graat van de Pyreneeën. Langs een vaag onthouden verleden en weinig gekende wegen loopt de weg met Santiago de Compostela in de rug naar het »mediterraneo«. Van west naar oost, door wijnstreken als La Rioja, Penedès en Empordà.

De reisweg ligt bezaaid met dolmen. Vergane culturen laten stille tekens na in het landschap. Een verrassend verband tussen deze resten van verdwenen beschavingen en wijn komt aan het licht.

De fascinerende wereld van de Noord-Spaanse wijn biedt de bezoeker niet alleen ambacht, landschappelijk schoon en verleidelijke keuken. Ook een oude onderstroom van roes en verbeelding komt aan het licht. Na lezing van dit boek zal een glas wijn voor altijd anders smaken.
Ivo Hermans
cultuur
paperback
188 blz
isbn 9064454264
9789064454264
prijsindicatie € 18,00

bestel boek

Spanje
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018