amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
Lang Leve de Cote d'Azur - Verhoeven

Lang Leve de Cote d'Azur

Toen Arnold Verhoeven mij vroeg of ik het manuscript van dit boekje zou willen lezen [èn keuren] zei ik volmondig »ja«.

Ik had zijn eerste liefdesverklaring, »Gek van de Côte d'Azur« immers in één adem verslonden en was nieuwsgierig naar verdere fraaie verhalen over boeven, vakantiegangers, feestvierders en lastig personeel.

Arnold Verhoeven, die met zijn charmante vrouw Debby een groot hotel runt in Le Cannet, heeft in zijn uitgebreide carrière heel wat mensenkennis opgedaan en kan daar met Brabantse humor zeer vlot over schrijven.

Als je, zoals ik, hier zelf al 25 jaar woont kun je al lezende een glimlach niet onderdrukken bij de dagelijkse calamiteiten in het contact met politie, gestrande chauffeurs en teleurgestelde toeristen.

Verhoeven beschrijft wederom elke herkenbare situatie op laconieke wijze en behoedt de argeloze lezer bovendien voor mogelijke misstappen, zoals het impulsief aankopen van een huis of een lapje grond ... !

Ik ben dus blij dat mijn vriendin en buurvrouw Thérèse Steinmetz mij met onze Hollandse hotelier in kennis heeft gebracht en hoop op nog meer soortgelijke pennevruchten over ons dierbare zonnige woongebied, om ook die weer te lezen bij een glas koele rosé aan de rand van de lauwe piscine!

Saint Paul de Vence - Willem Duys
Arnold Verhoeven
verhalen
paperback, 240 blz
isbn 9080659223
de haan
prijsindicatie € 13,95

bestel boek

Cote d'Azur
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018