amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
Europa

Europa

Een hoorcollege over de Europese Unie en haar moderne ontwikkelingen

Nico Wegter behandelt met groot gemak en flair de voor de burger soms afstandelijke en moeilijk te doorgronden Europese Unie. Waarom werd een verenigd Europa noodzakelijk? Wat is het verschil tussen de Commissie en het Europese Parlement? En hoe zit het met de Europese Grondwet?

Wegter laat in zijn gestructureerde en boeiende lezing zien dat Europa grote invloed heeft op het dagelijkse leven van de burgers in de Unie en meer inhoudt dan slechts een idealistische droom van politici. Tevens is de luisteraar in twee uur op de hoogte van de belangrijkste feiten van de E.U.


Drs. Nico Wegter studeerde Sociale en Politieke Wetenschappen aan de Universiteit Nijmegen. Hij is directeur van de Vertegenwoordiging van de Europese Commissie in Nederland. Nico Wegter heeft sinds 1972 diverse functies bekleed binnen de Europese Commissie, o.a. als woordvoerder en raadgever van de Europees Commissarissen Frans Andriessen en Hans van den Broek. Voor dit college spreekt hij op persoonlijke titel.

CD I
Hoofdstuk 1 : De geschiedenis van de E.U.
Hoofdstuk 2 : De instellingen van de E.U.
Hoofdstuk 3 : De eerste »pijler« van de E.U.

CD II
Hoofdstuk 4 : De tweede en derde »pijler« van de E.U.
Hoofdstuk 5 : De grenzen van de Unie
Hoofdstuk 6 : De Europese “Grondwet”

CD II bevat een kort filmpje met historische beelden over de Europese Unie, van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Dit filmpje is te bekijken onder RealPlayer op uw computer.
Nico Wegter
geschiedenis
2 cd's
ca. 2 uur
isbn 9085300053
9789085300052
home academy
prijsindicatie € 19,95

bestel audio-cd

EU
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018