amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
Reis door de Wiskunde

Reis door de Wiskunde

een hoorcollege wiskunde voor alfa's

In deze boeiende lezing neemt Frits Beukers u mee langs getallen, breuken en oneindigheid. Beginnend bij het imago dat wiskunde bij veel mensen heeft en waarvan de basis vaak op middelbare scholen wordt gelegd. Wiskunde zou saai zijn en stoffig.

Dat wiskunde ook leuk en praktisch kan zijn, maakt hij met deze lezing duidelijk. Denk bijvoorbeeld aan cryptografie, het berekenen van kansen bij sportwedstrijden f waarom het weer zo moeilijk te voorspellen is. Beukers laat in zes hoofdstukken zien dat wiskunde een zeer divers en boeiend vakgebied is.


Frits Beukers studeerde aan de universiteit van Leiden waar hij ook promoveerde. Na een jaar doorgebracht te hebben op het Institute for Advanced Study te Princeton werd hij in Leiden aangesteld als wetenschappelijk medewerker in de wiskunde. In

1986 werd hij benoemd tot universitair hoofddocent aan de universiteit van Utrecht. Van zijn hand verschenen een groot aantal artikelen op het gebied van getaltheorie, waaronder Getaltheorie voor beginners. Hij schreef het boekje Pi, wat speciaal bedoeld is voor een niet-wiskundig publiek.


CD I
Hoofdstuk 1. Wat is Wiskunde
Hoofdstuk 2. Getallen: hele getallen, priemgetallen en beroemde problemen
Hoofdstuk 3. Oneindigheid: zijn er meer breuken dan hele getallen ?

CD II
Hoofdstuk 4. Meetkunde: eindig of oneindig? Zit er een grens aan ons heelal ?
Hoofdstuk 5. Chaos: grenzen aan de voorspelbaarheid van natuurlijke verschijnselen
Hoofdstuk 6. Cryptografie

Prof. dr. Frits Beukers
wiskunde
2 cd's
ca. 2 uur
isbn 9085300126
9789085300120
Home Academy
prijsindicatie € 19,95

bestel audio-cd

wiskunde
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018