amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
Langste maand - Lebacs

De langste maand

Curaçao

In dit vandaag de dag actuele verhaal van Bir en Evy, en dat van de vele personages om hen heen, laat Diana Lebacs ons de jungle zien waarin het leven op Curaçao verstrikt is geraakt. »De langste maand« vertelt over Birina Faneyte, beter bekend als »Bir van op de heuvel«, en haar steun en toeverlaat Evy, een jongen die zijn school heeft afgemaakt, maar geen werk kan vinden.

Bir komt tot de ontdekking dat haar zo vertrouwde, stabiele wereld als een kaartenhuis aan het instorten is. Intussen eisen de voorbereidingen voor het carnaval ieders aandacht op. Als een Nederlandse filmploeg het leven op Curaçao en het carnaval komt filmen is een pijnlijke botsing tussen twee culturen onvermijdelijk. Tijdens de Gran Marcha, in de bedwelmende roes van het carnaval, dansen Bir en Evy langzaam maar zeker hun ondergang tegemoet.

Diana Lebacs geniet in Nederland vooral faam dank zij haar kinderboeken en jeugdromans, zoals het met een Zilveren Griffel bekroonde »Nancho van Bonaire«. »De langste maand« is haar eerste roman voor volwassenen.

»Dit verhaal is zo onvervalst Curaçaos, zo levendig en met zoveel hart geschreven. Het knappe en ontroerende is dat »De langste maand« afsluit met een symbool van hoop. De Antilliaanse allochtonen in Nederland zullen veel van hun eigen leven in dit boek terugvinden. En hun leerkrachten zullen blij zijn met een boek dat verantwoord op de verplichte boekenlijst kan worden opgenomen. Deze roman is een verademing en een aanwinst voor de leeslijst.«
Pim Heuvel in Beurs- en Nieuwsberichten
Diana Lebacs
roman
paperback
221 blz
isbn 906265388X
9789062653881
in de knipscheer
prijsindicatie € 15,00

bestel boek

Curacao
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018