amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
Israel en de Palestijnse gebieden

IsraŽl en de Palestijnse gebieden

Reisgids voor de bewuste bezoeker

Er is geen regio ter wereld waar op zo weinig vierkante kilometers zo veel geschiedenis is geschreven als juiste deze. Het gebied trekt dan ook jaarlijks drommen toeristen en pelgrims. Maar zie je wat je ziet en ken je het verhaal achter de stenen? Zeggen al de namen die gidsen uit hun mond laten vallen je iets, of blijft het bij namen en ruÔnes?

Dit boek is een reisgids voor onderweg en thuis. Een boek dat je op reis neemt door IsraŽl en de Palestijnse gebieden. Een boek waarin historische en spirituele verbanden zichtbaar worden gemaakt, een boek dat je ter plaatse op ideeŽn brengt. Het bevat gerichte en verdiepende informatie voor de bewuste bezoeker van IsraŽl, waarbij informatie over flora, fauna en voedsel niet ontbreekt.

Ook is het een makkelijk naslagwerk voor thuis, om snel iets te weten te komen over de bezienswaardigheden in deze fascinerende regio. Voor wie het gebied wil gaan bezoeken of voor wie thuis een bijbelverhaal wil plaatsen tegen zijn geografische achtergrond.

Het boek is toegankelijk geschreven. Hebreeuwse en Arabische woorden zijn vertaald. De registers, waaronder een index op aangehaalde bijbelteksten, en de vele illustraties in kleur maken deze reisgids extra toegankelijk.

Piet van Midden
Dr. Piet van Midden is universitair docent Hebreeuws aan de Katholieke Theologische Universiteit te Utrecht en predikant in de PKN. Van zijn hand verschenen o.a. De Groeibijbel en een aantal publicaties over Jozua en over de richters in IsraŽl.
Piet van Midden
reisgids
paperback
192 blz
9789021141435
meinema
prijsindicatie € 19,90

bestel boek

Israel
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018