amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
Oud Worden, Hoe Doe Je Dat

Oud Worden Hoe Doe Je Dat ?

ervaringsdeskundigen aan het woord

Onder redactie van: Kor Bedee, dr. Marius Buning, prof. dr. David J. de Levita, drs. Rini Dippel

In dit boek vertellen 34 ouderen tussen 65 en 97 jaar hun ervaringen met het ouder en oud worden. "Oud worden is van ons allemaal", zegt samenstelster Kor Bedee. Voor sommigen geldt dat er geen tijd is om oud te worden, anderen zijn bezig met vragen als 'hoe lang heb ik nog?' of 'hoe lang moet het nog?'

De grote diversiteit in de benaderingswijzen van oud worden, maakt deze bundel verrassend en levendig: gewezen hoogleraren, journalisten, een bankdirecteur, een verpleegkundige, psychiaters, een poppenspeler, docenten, een marktkoopvrouw schrijven hun verhaal, heel concreet of in bespiegelende vorm.

Het gaat over 'eindelijk' rust, over de noodzaak van opruimen, over jonge vrienden en kleinkinderen, over genieten van grote en kleine dingen, maar ook over niet meer kunnen wat je wilt en de pil van Drion.


Prof. dr. David de Levita schreef een inleiding, waarin de diversiteit van de individuele schrijver afgezet wordt tegen de algemene waarheden over de ouderdom. Door de tekst heen zijn 30 tekeningen van Peter van Straaten opgenomen.
diverse auteurs
senioren
paperback
244 blz
9067281530
papieren tijger
prijsindicatie € 17,50

bestel boek

Europa
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018