amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
Fietsen in Ierland

Fietsen in Ierland

28 fietsroutes, met routekaartjes en hoogteprofielen

Fascinerend zijn de zachte nevelige contouren van Donegal's kusten, het donkere paars van de heide op de ruige hoogten van de Wicklow Mountains en de kleurige pracht van de mediterrane plantengroei in het zuiden van het schiereiland Kerry.

Spectaculair schuimt de zee rond de woeste kliffen van Malin Head, Moher of het mythische eiland Aran en jagen dynamische wolkenluchten over de ronde bergen van Connemara.

Intrigerend zijn de prehistorische steenforten en graven van Dingle, Newrange en Grianan of Aileach, maar ook de Ierse volksmuziek die 's avonds uit de pub weerklinkt. Ja, Ierland boeit en verrast ieder dag weer.

Deze gids is op maat gesneden voor fietsvakanties en wijst de weg in de veelheid van mogelijkheden en bezienswaardigheden die het gastvrije Ierland de fietser te bieden heeft.

Ruim 3.000 kilometer van Ierlands mooiste wegen worden in detail beschreven, onderverdeeld in 28 trajecten en toegelicht aan de hand van routetabellen, duidelijke kaartjes, hoogteprofielen en praktische informatie voor onderweg.

In een aantal inleidende hoofdstukken wordt ruime aandacht besteed aan reisvoorbereiding, wegen en verkeer, eten en drinken, fietsverhuur en andere praktische zaken.

Daarnaast wordt in de routebeschrijvingen uitgebreid ingegaan op de rijke cultuurhistorie en de grootse natuur van Ierland.
Luc Oteman
fietsgids
ringband
168 blz
isbn 9064551952
9789064551956
Pirola 2000
prijsindicatie € 19,50

bestel boek

Ierland
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018