amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
Limes Fietsroute 1, Katwijk - Regensburg, Donau

Limes Fietsroute 1

Katwijk - Regensburg [Donau]

Langs de noordgrens van het Romeinse Rijk

In het begin van onze jaartelling bestuurden de Romeinen een formidabel wereldrijk, waarvan de noordgrens - de Limes - zich uitstrekte vanaf de Noordzee bij Katwijk, langs Rijn en Donau tot aan de Zwarte Zee. Resten van de Limes en de bijbehorende verdedigingswerken zijn op veel plaatsen nog tastbaar aanwezig. Dit eerste deel volgt de sporen tot Regensburg aan de Donau, met een uitloop naar Passau aan de Oostenrijkse grens.

Het thema leent zich goed voor een fietstrektocht. De Limes Fietsroute biedt de [vakantie]trekker een gids om op aantrekkelijke en informatieve wijze een groot deel van Europa te doorkruisen. Voor de n vormt deze ca 1.000 kilometer lange route naar het zuid-oosten een uitdagende toch naar een verder zelf gekozen bestemming, voor de ander een leidraad langs een snoer van Romeinse overblijfselen.

Overwegend is gekozen voor kleine wegen en vrije fietspaden door rivierdalen. Het hoogste punt meet 500 meter, met slechts enkele hellingen. Het alternatief door het Taunusgebergte biedt de liefhebber heuvels.

De route is geschikt om met kinderen te fietsen. De Limes fietsroute is in 2 delen beschreven :

Limes fietsroute, deel 1, Katwijk - Regensburg

Limes fietsroute, deel 2, Regensburg [Passau] - Gyula [Roemeense grens]

Clemens Sweerman
fietsgids
ringband
170 blz
isbn 9064556148
9789064556142
Pirola 2010
prijsindicatie € 19,50

bestel boek

Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018