amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
Fietsen in Portugal

Luc Oteman
fietsgids
ringband
176 blz
isbn 9064553297
pirola
prijsindicatie € 14,75

Fietsen in Portugal

Portugal heeft een grote verscheidenheid aan landschappen die zich bij uitstek lenen om per fiets verkend te worden.

In het zuiden, in de Algarve en de Alentejo, kan er gepedaleerd worden tussen glooiende heuvels met olijfbomen en kurkeiken, zoet geurende bloesem van citrusvruchten en manshoge bloemenbermen in alle kleuren van de regenboog. Op kerktorens en telefoonpalen langs de weg staan her en der de ooievaars te klepperen op hun nesten.

De stilte van de koninklijke immense dennenwouden langs de kusten van Midden-Portugal en de ruige desolaatheid van Tras-os-Montes in het Noordoosten zijn een belevenis voor iedere fietser evenals de pracht en praal van culturele hoogtepunten als Alcobaça, Batalha, Coimbra of Evora.

De woeste hoogten van de Serra de Estrela, Serra de Lousã en Serra do Gerês vormen een sportieve uitdaging. De lieflijke Douro vallei en dichtbevolkte maar kleinschalige Minho provincie bekoren door hun groene intimiteit van hoge wijngaarden met klaterende irrigatiekanalen.

Deze fietsgids bevat ruim 3700 kilometer gedetailleerde routebeschrijving onderverdeeld in 46 trajecten die samen een netwerk vormen dat alle streken van Portugal bestrijkt.

Elk traject wordt verduidelijkt met een helder kaartje, een hoogteprofiel en alle andere voor fietsers relevante informatie als overnachtingsmogelijkheden, fietsenmakers en VVV’s. Veel aandacht wordt besteed aan reliëf, klimaat, keuken en vooral natuur en landschap.

Tot slot wordt regelmatig stilgestaan bij de vele culturele bezienswaardigheden van Portugal

bestel boek

Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018