amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
Fietsen in Toscane en UmbriŽ

Fietsen in Toscane en UmbriŽ

Toscane en UmbriŽ zijn ItaliŽ's fietsregio's bij uitstek en het fietstoerisme floreert er al jaren. Nergens anders in ItaliŽ is de combinatie van fraaie landschappen, cultuurhistorie, een aangenaam klimaat en culinaire verzorging zo uitgebalanceerd als hier. Behalve de soms te drukke en warme zomermaanden juli en augustus lenen Toscane en UmbriŽ zich van april tot en met oktober voor ontspannen fietsvakanties.

Deze fietsgids bevat ruim 2500 kilometer aan routes, onderverdeeld in 44 trajecten, die samen een netwerk vormen dat alle windstreken van Toscane en UmbriŽ bestrijkt. Het netwerk biedt niet alleen talloze mogelijkheden voor het maken van een trektocht maar ook veel aanknopingspunten voor dagtochten.

In Toscane liggen de culturele hoofdplaatsen Florence, Pisa, Lucca en Siena aan de routes maar ook pareltjes als San Gimignano, Monteriggioni, Volterra, Montalcino, Vinci, Montepulciano en Arezzo worden niet overgeslagen.

In UmbriŽ bestrijkt het netwerk naast Perugia, Assisi en Spoleto ook Gubbio, Todi, Orvieto en Cittŗ di Castello. Buiten al dit stedenschoon voeren de routes ook door de natuur van de Alpi Apuane in het noorden, over binnenweggetjes in de Chianti, dwars door het Monte Amiata massief in het zuiden, om het Lago di Trasimeno en Lago di Bolsena en over groene bergpassen in de Apennijnen.

Elk traject wordt verduidelijkt met een helder kaartje, een hoogteprofiel en alle andere voor fietsers relevante informatie als overnachtingsmogelijkheden, fietsenmakers en wegkwaliteit. Daarnaast is er uitgebreide aandacht voor geschiedenis en cultuur, de keuken en vooral natuur en landschap.

Totaaloverzicht routes : 44 trajecten © uitgeverij pirola
Luc Oteman
fietsgids
ringband, 168 blz
isbn 9064553823
9789064553820
Pirola 2005
prijsindicatie € 19,50

bestel boek

Toscane
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018