amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
Fietsen naar Toscane

Fietsen naar Toscane - Reitsma's Route naar Rome

Van Amsterdam naar de Bodensee - Bregenz

Fietsen naar Toscane beschrijft in twee delen een afwisselende fietsroute van Amsterdam naar Florence. Dit eerste deel voert van de Hollandse polders en rivierenlandschappen via de Rijn met zijn romantische burchten en het vriendelijke heuvelland van Zuid-Duitsland naar de Bodensee aan de voet van de Alpen. Onderweg kunnen talrijke mooie oude steden en stadjes bezocht worden.

Hoewel de route soms door dichtbevolkte gebieden gaat, is hij toch verrassend rustig. Dit eerste deel is zelfs voor een groot deel autovrij, zonder gebruik te maken van onbefietsbare karrensporen.

In deel 1 komt slechts één zware etappe voor: de beklimming van de Schwäbische Alb. Eventueel kan daar de fiets worden meegenomen in de trein.

Het eindpunt van dit eerste deel, Bregenz, heeft een redelijke treinverbinding met Nederland. Fietsen naar Toscane bevat niet alleen een duidelijke routebeschrijving met overzichtelijke kaartjes, maar ook aardige achtergrondinformatie, toeristische tips en praktische gegevens over campings, jeugdherbergen en hotels.
H. Reitsma
fietsgids
ringband, 128 blz
isbn 9064554110
9789064554117
Pirola 2007
prijsindicatie € 19,50

bestel boek

Zwarte Woud
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018