amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
Fietsen langs Zuidfranse Gorges

Fietsen langs Zuidfranse Gorges

Nice - Avignon

Gedetailleerd wordt een routenetwerk beschreven dat Nice aan de Côte d'Azur met Avignon in de Provence en andersom verbindt. Behalve Nice en Avignon waar zowel de TGV als de fietsbus stopt liggen ook uitstapplaatsen als Aix-en-Provence en Orange aan de routes. De routes sluiten in het Rhônedal aan op de Groene Weg naar de Middellandse Zee en in Nice op de veerboten naar Corsica.

De beschreven routes vormen een deel van Ring 4 van het zogenaamde Europese Fietsweb. De gekozen trajecten voeren vooral in de noordelijke variant langs kloven en ravijnen zoals de Gorges de la Vésubie, Gorges de Daluis, Gorges de Cians, Gorges du Verdon en de Gorges de la Nesque.

In de zuidelijke varianten is de 236 km lange volledig bewegwijzerde route Le Lubéron en Vélo opgenomen. Deze pittige route gaat helemaal rondom het Luberon massief heen, komt door vele pittoreske bergdorpjes en is al een fietsvakantie op zich.

Met uitzondering van de trajecten tussen Vaison-la-Romaine en Cavaillon die volledig vlak zijn is het parcours overwegend geaccidenteerd en voeren de gekozen, grotendeels autoluwe wegen door grootse natuur.

Deze full-color fietsgids is met foto's, routekaartjes en hoogteprofielen geïllustreerd en bevat alle benodigde praktische informatie voor een onbezorgde fietsvakantie.

Provence
Luc Oteman
fietsgids
ringband
148 blz
isbn 9064554420
Pirola 2004
prijsindicatie € 22,50

bestel boek

Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018