amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
Stad van het verlangen

Stad van het verlangen

»De spin die het web van Amsterdam heeft geweven, met de haven als vertrekpunt, en daarna steeds verder uitwaaierend, heeft het grondpatroon grofweg maar wel solide opgezet en de inslag vervolgens veel fijner uitgewerkt. De vijf grachten rimpelen als jaarringen van een boom het aangezicht van de stad en vervlechten zich met tientallen en nog eens tientallen andere kleine en middelgrote waterlopen«.

Marta Morazzoni brengt ieder jaar zo’n dag of vijf door in Amsterdam, de stad van Anne Frank, Spinoza en Rembrandt. De stad van de bruine kroegen, van de Albert Cuyp en het Begijnhof, van het Vondelpark en een hond achterop de fiets.

Een stad die de Gouden Eeuw heeft meegenomen en gebruikt »als een gezin dat elke dag het zilverbestek op tafel legt.« Maar soms gaat ze naar het terughoudende en beheerste Den Haag, voor Vermeer en »zijn Gezicht op Delft«, het mooiste schilderij dat bestaat.

Stad van het verlangen, Amsterdam is een reisverhaal.

Marta Morazzoni [Milaan, 1950] heeft filosofie gestudeerd en doceert literatuur en filosofie aan een gymnasium. Naast verhalen en romans schrijft ze literaire recensies en toneelkritieken.

Haar eerste boek, de verhalenbundel »La ragazza col turbante« uit 1986 was een groot succes en is in Nederland verschenen als »Het meisje met de parel«. Al even succesvol waren haar volgende boeken, »L’invenzione della veritŕ« [1988], »Casa materna« [1992] en »L’estuario« [1996].

Serena Libri publiceerde »De zaak Courrier« in 1997. Deze roman werd bekroond met de »Premio Campiello« en in Engeland onderscheiden met de »Independent Foreign Fiction Award 2001«. In 2006 is bij Serena Libri »Het huis« verschenen.
Marta Morazzoni
reisverslag
paperback
148 blz
isbn 9076270449
9789076270449
Serena Libri
prijsindicatie € 14,95

bestel boek

MmMmM       Amsterdam       Italie       AaAaA
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018