amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
Rijpend Reiken

Rijpend Reiken

Het begon als een kindergeheim, dat besef van De Ander. Ook daarna steeds weer opnieuw van die intieme ontmoetingen. »Duwtjes«, ging ze ze noemen.

Eenmaal op leeftijd gekomen was er tijd voor lezen, studeren, vergelijken, naslaan. Ze ging op zoek naar samenhang tussen de wetenschap en haar besef van de Ander. Op zoek naar een verstandelijk begrijpen van het wonderlijke.

Haar zoek-ideaal was niet nieuw. Ze vond een medestander uit de vroege Middeleeuwen. De in 1280 overleden Albertus Magnus had hetzelfde ideaal: een stelsel waarin godsdienst en wetenschap elkaar aanvulden en bevestigden.

Hij kwam tot de conclusie dat de aarde een bol was, maar moest ervaren dat die gedachte niet aanvaard werd. Dat kwam pas drie eeuwen later.

De schrijfster Albertine Petit is nu boven de tachtig. In »Rijpend Reiken« verhaalt ze over de ontmoetingen met De Ander, over die »duwtjes«; ze doet een vurig pleidooi voor ontgrendeling van onze gedachte werkelijkheid. De echte Werkelijkheid is veel ruimer dan gedacht.
Albertine Petit
spiritualiteit
paperback, 59 blz
isbn 9076564655
9789076564654
Skandalon
prijsindicatie € 8,90

bestel boek

spiritualiteit     mystiek     wetenschap
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018